AgriWatch

Fejl i antibiotika-kontrol hos hver tredje smågriseproducent

Mere end hver tredje smågriseproducent og dyrlæge kunne ikke fremvise tilstrækkelig dokumentation for brugen af antibiotika til flokbehandling af smågrise, da Fødevarestyrelsen var på kontrol sidste år.

Foto: Line ørnes Søndergaard/Ritzau Scanpix

36 pct. af de 200 smågriseproducenter, der fik besøg sidste år af Fødevarestyrelsen med kontrol af flokbehandling med antibiotika, fik en sanktion.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Landmændene fik indskærpelser for bl.a. ikke at registrere, hvilke grise der fik medicin, og hvor meget de fik. Også hos flere dyrlæger fandt Fødevarestyrelsen problemer med papirarbejdet.

Således blev der givet indskærpelser for ikke at levere entydige besætningsdiagnoser og behandlingsanvisninger til landmændene ved knap hver tredje svarende til 31 pct. af kontrollerne af 35 dyrlæger.

Fødevarestyrelsen fortsætter kontrollen med flokbehandling i 2021, og samtidig kan både landmænd og dyrlæger se frem til mere vejledning om krav og regler til dokumentation.

Danmark firdobler eksporten af svinekød til Kina i første halvdel af 2020 

Svineproducent: "Det er svært at få hænderne ned over så dejligt et år"

Medejer af store svineselskaber tjente 30 millioner i 2019 

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch