AgriWatch

Landboformand holder vejret under slagterilukning

Svineproducent og formand i Nordsjællands Landboforening er bekymret over overfyldte stalde efter lukning af Danish Crowns Ringsted-slagteri.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Sjællandske svineproducenter holder vejret, mens Danish Crowns slagteri i Ringsted foreløbigt er lukket ned i en uge som følge af coronavirus blandt de ansatte slagteriarbejdere.

Ifølge Lars Jonsson, der er formand for Nordsjællands Landboforening og svineproducent, sender næsten alle sjællandske svineproducenter deres grise til slagtning i Ringsted.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"De udfordringer, vi står med som landmænd, hvis ikke vi får afhentet vores grise, er, at vi risikerer at stå med overfyldte stalde, og det vil være en katastrofe specielt i denne her sommervarme. Hvis det bliver mere end en uges tid, begynder det at blive udfordrende. Så kan man også risikere, at grisene bliver for store til at være på slagtegangen, fordi slagteriet er bygget til at slagte grise i en bestemt størrelse," siger Lars Jonsson til avisen.

Han avler selv 6000 Antonius-grise om året.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch