AgriWatch

Kartoffelmelsproducent i strid med global landbrugskoncern

Det fælles projekt om en modificeringsfabrik mellem AKV-Langholt og Cargill har ikke gået som ventet et år efter samarbejdets begyndelse.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Der er kommet knas i maskineriet mellem den amerikanske landbrugskoncern Cargill og den danske kartoffelmelsproducent AKV-Langholt, der indgik et samarbejde for et år siden omkring en modificeringsfabrik i Langholt.

Salget er ikke gået som det skulle fra fabrikken, der kostede over 150 mio. kr., og det har skabt en strid mellem de to samarbejdspartnere, skriver Landbrugsavisen.

Ifølge AKV-Langholts regnskab for 2018/19 har Cargill "ikke levet op til forventningerne" og "har ikke formået at sælge i nærheden af den mængde produkter, der var forventet."

I vinter forventede direktør Ronnie B. Nielsen, at striden kunne blive afsluttet før sommerferien, men udsigterne er blevet længere.

"Vi forventer en afklaring inden næste regnskabsaflæggelse. Indtil da er jeg nødt til at afvise at sige noget," siger Ronnie B. Nielsen til Landbrugsavisen.

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch