AgriWatch

Kartoffelmelsproducent i strid med global landbrugskoncern

Det fælles projekt om en modificeringsfabrik mellem AKV-Langholt og Cargill har ikke gået som ventet et år efter samarbejdets begyndelse.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Der er kommet knas i maskineriet mellem den amerikanske landbrugskoncern Cargill og den danske kartoffelmelsproducent AKV-Langholt, der indgik et samarbejde for et år siden omkring en modificeringsfabrik i Langholt.

Salget er ikke gået som det skulle fra fabrikken, der kostede over 150 mio. kr., og det har skabt en strid mellem de to samarbejdspartnere, skriver Landbrugsavisen.

Ifølge AKV-Langholts regnskab for 2018/19 har Cargill "ikke levet op til forventningerne" og "har ikke formået at sælge i nærheden af den mængde produkter, der var forventet."

I vinter forventede direktør Ronnie B. Nielsen, at striden kunne blive afsluttet før sommerferien, men udsigterne er blevet længere.

"Vi forventer en afklaring inden næste regnskabsaflæggelse. Indtil da er jeg nødt til at afvise at sige noget," siger Ronnie B. Nielsen til Landbrugsavisen.

Mere fra AgriWatch

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch