AgriWatch

Fynboere vil finde halv milliard til ny kartoffelmelsfabrik

47 landmænd drømmer om at etablere landets femte kartoffelmelsfabrik på Fyn. Projektet, der befinder sig en tidlig fase, kræver stor tilslutning for at kunne blive virkelighed.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Jylland har fire, men hverken Sjælland eller Fyn har sin en kartoffelmelsfabrik.

Det vil Lau Hvid Hansen og 46 andre fynske landmænd dog forsøge at lave om på, skriver Fyens.

For øjeblikket forsøger man at finde yderligere 120-140 landmænd, som kan være med til at levere kartofler fra de 6500-7000 hektar kartofler, som kan danne grundlag for en rentabel kartoffelmelsfabrik, der i alt vil kræve investeringer på over en halv mia. kr.

"Det er realistisk, men bestemt ikke ligetil at etablere fabrik og produktion i den størrelse. I forhold til korn er udbyttet to til tre gange så stort, så det hele handler om, hvad den enkelte landmand kan få ud af det inden for en rimelig risiko," siger Lau Hvid Hansen til avisen.

De fire eksisterende kartoffelmelsfabrikker ligger i sønderjyske Toftlund, midtjyske Brande og Karup og i nordjyske Vodskov.

(Denne artikel er blevet bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch