AgriWatch

L&F går ud som vinder i sag om ulovligt sæd

Virksomhederne Breeders of Denmark og DTL skal betale en millionbøde til Landbrug & Fødevarer efter at have undladt at slagte DanAvl-orner.

Foto: Pelle Rink

Rettelse: I artiklens citat har AgriWatch anført, at Erik Larsen udtalte sig til Landbrugsavisen. Samtidig er et "ikke" blevet tilføjet på fjerde linje.

En sag tilbage fra 2017 er gået ud til organisationen Landbrug & Fødevarers fordel, som skal have 8,2 mio. kr. fra Breeders of Denmark og DTL.

Breeders of Denmark og handelsselskabet DTL blev ved med at sælge sæd fra sine egne DanAvl-orner i udlandet, efter omsætningsaftalen ved DanAvl udløb i slutningen af 2017, skriver Landbrugsavisen.

Der er tale om 700 orner, som ikke blev slagtet efter aftalens udløb d. 31. december 2017.

De 8,2 mio. kr. omfatter efterbetaling af genafgifter, ubegrundet berigelse og sagsomkostninger.

"Vi har nogle kontrakter, som vi har arbejdet med i mange år i forhold til omsætterne. De har ikke været overholdt her, og det har retten givet os medhold i", siger Erik Larsen, formand for L&F Svineproduktion, til Landbrugsavisen.

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch