Kødkoncern vil oprette sporingssystem til kvæg i Amazonas

For at komme brugen af kvæg fra ulovligt afskovede områder i Amazonas til livs vil Marfrig oprette et sporingssystem, der skal gøre det muligt at undgå ulovlige underleverandører.
Foto: Ole Lind
Foto: Ole Lind

Når brasilianske kødkoncerner som Marfrig, JBS og Minerva køber kødkvæg fra leverandører i Amazonas, kan det være utydeligt, hvorvidt disse kvæg kommer fra ulovligt afskovede områder.

Det vil Marfrig nu til livs gennem et nyt projekt over fem år, der skal kunne spore kvæg fra de kritiske områder i junglen, skriver Bloomberg.

Problemet ligger ikke i kødkoncernens direkte leverandører, men derimod underskoven af underleverandører.

Stifter og bestyrelsesformand for selskabet, Marcos Molina, mener, at initiativet kan udbredes til resten af landets kødindustri.

"Den brasilianske oksekødssektor har det dårligste ry angående afskovningen af Amazonas, men det er det nemmeste problem at løse," siger Marcos Molina, der mener, at Brasilien har ressourcerne til at spore landets 200 mio. kvæg.

Forslaget blev overført på et møde, hvor også Cargill og Suzano SA var til stede.

AgriWatch har tidligere kunne beskrive, at selskaber som Marfrig, JBS og Minerva tidligere har købt kvæg fra de ulovligt afskovede områder ifølge en rapport fra Greenpeace.

Kvægdrift udgør omkring 60 pct. af Amazonas-junglens afskovede områder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også