AgriWatch

Idavang-medejers driftsresultat slog rekord i 2019

Carsten Lund Thomsen, der er kraftigt eksponeret mod svineproduktion i Østeuropa, kom i 2019 ud med et rekordhøjt driftsresultat. I 2020 forventer han et lavere resultat.

Foto: Finn Frandsen

Høje svinenoteringer i 2019 lunede på kistebunden hos landmanden Carsten Lund Thomsen.

Det viser et nyt årsregnskab for hans selskab Akset A/S, der ejer 90 pct. af landbruget Slovakian Farm Invest og 27 pct. af det store svineselskab Idavang.

Det skriver Landbrugsavisen.

Driftsresultatet endte på rekordhøje 48,9 mio. kr., hvilket er 22 mio. kr. højere end i 2018. Selskabet oplyser ikke omsætningen, men bruttofortjenesten blev øget fra 61,3 mio. kr. i 2018 til 80,2 mio. kr. i 2019.

Ifølge ledelsesberetningen er resultatet bedre end forventet og skyldes i høj grad de høje svinepriser i 2019.

"Ledelsen forventer for det kommende år et resultat fra driften af landbrugsvirksomhederne på et lavere niveau end 2019 grundet forventning om, at den nuværende høje svinenotering ikke kan opretholdes i hele året. Da driften påvirkes væsentligt af udviklingen i markedspriser på svin og foder samt udbytterne fra årets høst er forventningen i sagens natur forbundet med usikkerhed," skriver Carsten Lund Thomsen i ledelsesberetningen.

Akset var en af de store ejere af AC Farming, der gik konkurs i 2018.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch