AgriWatch

To forhandlere af sprøjtemidler vejledte i snyd med ukrudtsmiddel

En landmand blev opfordret til at sprøjte sine marker med et bestemt ukrudtsmiddel uden for den tilladte sprøjteperiode.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Sælgere fra hhv. Lantmännen Agro og ATR Landhandel vejledte i januar en landmand til at benytte ukrudtsmidlet Kerb 400 SC på sine rapsmarker og tilbagedatere sprøjtningen til december. Det skyldes, at det kun er lovligt at sprøjte med midlet i november og december.

Det afslører Danwatch, der har lydoptagelser af samtalerne mellem landmanden og de to sælgere.

Mens Läntmannen Agro danske direktør Thomas Lundgren afviser, at hans medarbejder overhovedet vejledt landmanden, erkender ATR Landhandels direktør, Martin Lauridsen, at hans medarbejder vejleder i lovbrud.

"Vi indordner os under dansk lovgivning, derfor er jeg overrasket. Vi har ingen interesse i, at nogen skal omgå loven, så jeg forstår ikke, at det kan være sket," siger Martin Lauridsen til Danwatch. Han understreger, at det ikke en del af ATR Landhandels forretning at rådgive om sprøjteplan.

Miljøstyrelsen har ikke villet forholde sig til den konkrete straf for brug af Kerb 400 SC i raps i januar.

Mere fra AgriWatch

Dansk selskab solgt for milliardbeløb

Seks år efter etableringen af Biophero bliver det danske selskab overtaget af en amerikansk koncern. Selskabet, der producerer feromoner til bekæmpelse af skadedyr i landbruget, forventer at accelerere det globale salg.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch