Slagteri-medejer kræver ledelsens afgang efter coronaudbrud

Efter nedlukningen af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, kræver medejer Robert Tönnies sin onkels, som er direktør i selskabet, fratrædelse. Ifølge medejeren har ledelsen handlet uansvarligt.
Foto: Martin Meissner/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Martin Meissner/AP/Polfoto/Arkiv

Coronaudbruddet på Tönnies-slagteriet i den tyske by Rheda-Wiedenbrück har skabt et familiedrama, hvor medejeren kræver direktør, ledelse og bestyrelsesmedlemmer fyret.

Ifølge Manager Magazin vil Robert Tönnies, som ejer halvdelen af slagterikoncernen, have adm. direktør Clemens Tönnies, ledelsen og flere bestyrelsesmedlemmer til at træde tilbage, skriver Topagrar. Clemens Tönnies er Robert Tönnies' onkel.

Robert Tönnies begrunder den kontante udmelding med, at toppen af selskabet har handlet uansvarligt og har bragt både selskabet og samfundet i fare under coronakrisen.

Dirigentstokken burde derimod overdrages til et ansvarligt kriseberedskab så hurtigt som muligt, skriver Robert Tönnies i et brev.

657 medarbejdere på slagteriet har fået konstateret coronavirus, som har mundet ud i en nedlukning af slagteriet i en til to uger. Flere skoler og børnehaver er blevet lukket i området som følge af udbruddet.

Robert Tönnies har i længere tid advokeret for ikke at ansætte besætninger gennem bureauer, der rekrutterer i navnlig Østeuropa.

Samtidig har der været intern uro på grund af den adm. direktør Clemens Tönnies' engagement i fodboldklubben Schalke 04, som der er blevet postet flere mio. af euro i.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også