Miljøvismand: Landbrug i Danmark er mindre CO2-effektivt end EU-gennemsnit

Danmark kan ikke prale af en særligt klimavenlig landbrugsproduktion i EU-sammenhæng. Det vurderer miljøøkonomisk vismand og professor ved Københavns Universitet.

Landbrugsproduktionen i Danmark er mindre CO2-effektivt end gennemsnittet i EU. Det vurderer Lars Gårn Hansen, miljøøkonomisk vismand og professor ved Københavns Universitet.

Det skriver Altinget.

"Samlet set kan Danmark ikke bryste sig af at have en særligt klimavenlig landbrugsproduktion i EU-sammenhæng. Hvis vi opgør det i gennemsnit og kigger på, hvor mange penge der tjenes per ton udledt CO2, så er dansk landbrug mindre CO2-effektivt end landbruget i resten af EU. Kun lidt mindre – men mindre," siger Lars Gårn Hansen til Altinget.

Han mener, at de første mange klimatiltag i landbruget vil give samfundsøkonomisk overskud.

Hans Roust Thysen, klimachef i Seges, siger, at dansk landbrug er blandt de mest klimavenlige i verden på flere områder.

I maj udkom en rapport fra DCE, Nationalt Center for Miljø og Energi fra Aarhus Universitet. Den viste, at reduktionen af landbrugets CO2-udledning har rykket sig fra 10,57 mio. ton i 2010 til 10,68 mio. ton i 2018.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også