AgriWatch

Miljøvismand: Landbrug i Danmark er mindre CO2-effektivt end EU-gennemsnit

Danmark kan ikke prale af en særligt klimavenlig landbrugsproduktion i EU-sammenhæng. Det vurderer miljøøkonomisk vismand og professor ved Københavns Universitet.

Landbrugsproduktionen i Danmark er mindre CO2-effektivt end gennemsnittet i EU. Det vurderer Lars Gårn Hansen, miljøøkonomisk vismand og professor ved Københavns Universitet.

Det skriver Altinget.

"Samlet set kan Danmark ikke bryste sig af at have en særligt klimavenlig landbrugsproduktion i EU-sammenhæng. Hvis vi opgør det i gennemsnit og kigger på, hvor mange penge der tjenes per ton udledt CO2, så er dansk landbrug mindre CO2-effektivt end landbruget i resten af EU. Kun lidt mindre – men mindre," siger Lars Gårn Hansen til Altinget.

Han mener, at de første mange klimatiltag i landbruget vil give samfundsøkonomisk overskud.

Hans Roust Thysen, klimachef i Seges, siger, at dansk landbrug er blandt de mest klimavenlige i verden på flere områder.

I maj udkom en rapport fra DCE, Nationalt Center for Miljø og Energi fra Aarhus Universitet. Den viste, at reduktionen af landbrugets CO2-udledning har rykket sig fra 10,57 mio. ton i 2010 til 10,68 mio. ton i 2018.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch