AgriWatch

Kina går på kompromis i genopbygning af svineproduktionen

Kæmpe bedrifter uden for Kinas storbyer skal huse flere millioner af svin. For få år tilbage placerede Kina bedrifterne i affolkede områder for at skåne miljøet.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Genoprejsningen af den kinesiske svineproduktion, der har været lagt ned af afrikansk svinepest, kommer til at foregå i forstæderne til landets millionbyer.

Derved går Kina stik i mod sin egen politik fra 2017, hvor svinebedrifterne skulle flyttes til mere affolkede områder for at afværge forurening af vandet og jorden, skriver Reuters.

Kina vil tilføre 200 millioner svin til produktionen, og placeringen uden for storbyerne bygger på Kinas prioritering af fødevaresikkerhed ifølge Reuters.

Den kinesiske regering vil oprette bedrifterne i samtlige provinser for at sprede risikoen i tilfælde af nye smittetilfælde af afrikansk svinepest.

Mellem 2015 og 2017 flyttede flere svinebedrifter væk fra storbyerne for at skåne miljøet. For at opretholde den politiske retning bliver etableringen af de nye bedrifter væsentligt dyrere.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch