AgriWatch

Landbrugsbank forventer gevinst fra sunde kunder

Der kommer til at kunne tilbageføres en hel del nedskrivninger på landbrugskunderne i Danske Andelskassers Bank i år, som allerede har ført 20 mio. kr. tilbage på bundlinjen.

Fornuftige svinepriser har hjulpet flere banker med udlån til landbruget med at føre gamle nedskrivninger tilbage. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Landbrugskunder og nedskrivninger i samme sætning er langt fra uvant eller velkomment hos Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank, som er tung på landbrugskunder.

Gennem mange år har netop den kundegruppe kostet banken ganske voldsomme tab og hensættelser. Men ved det seneste regnskab stod landbrugskunderne for en positiv nyhed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch