AgriWatch

Største svineavler i Kina forventer normal svineproduktion i 2021

Siden 2018 har Kina været ramt af afrikansk svinepest, men ifølge den største spiller på det kinesiske svinemarked, kan svinepriserne falde under produktionsprisen i de kommende år.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Efter en årrække med afrikansk svinepest, som har ryddet omkring halvdelen af svinebestanden i Kina, kan næste år blive vendepunktet for landet.

Således mener New Hope Group, der er en af Kinas største svineavlsselskaber, at de normale tilstande vil indfinde sig igen i landet, skriver Reuters.

Kina blev ramt af afrikansk svinepest tilbage i august 2018. Det har ført til historisk høje svinepriser for blandt andet danske svineproducenter.

Svineprisen i Kina er siden februar faldet 30 pct. i pris, og ifølge selskabets bestyrelsesformand Lui Yonghao vil prisen falde yderligere. Formanden forventer, at prisen vil komme under produktionsprisen i de kommende år, da flere aktører vil komme ind på markedet.

New Hope Group solgte 3,6 millioner svin i 2019 og forventer at producere 15 millioner svin i 2021. I 2022 forventes der at blive produceret 25 millioner svin.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch