AgriWatch

Største svineavler i Kina forventer normal svineproduktion i 2021

Siden 2018 har Kina været ramt af afrikansk svinepest, men ifølge den største spiller på det kinesiske svinemarked, kan svinepriserne falde under produktionsprisen i de kommende år.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Efter en årrække med afrikansk svinepest, som har ryddet omkring halvdelen af svinebestanden i Kina, kan næste år blive vendepunktet for landet.

Således mener New Hope Group, der er en af Kinas største svineavlsselskaber, at de normale tilstande vil indfinde sig igen i landet, skriver Reuters.

Kina blev ramt af afrikansk svinepest tilbage i august 2018. Det har ført til historisk høje svinepriser for blandt andet danske svineproducenter.

Svineprisen i Kina er siden februar faldet 30 pct. i pris, og ifølge selskabets bestyrelsesformand Lui Yonghao vil prisen falde yderligere. Formanden forventer, at prisen vil komme under produktionsprisen i de kommende år, da flere aktører vil komme ind på markedet.

New Hope Group solgte 3,6 millioner svin i 2019 og forventer at producere 15 millioner svin i 2021. I 2022 forventes der at blive produceret 25 millioner svin.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch