Friland hæver afregningen på svin

Samtidig øger selskabet vægtgrænserne for både frilands- og økologisk svin. Formand for Svineudvalget forventer flere stigninger.
Foto: Friland / PR
Foto: Friland / PR

De økologiske svineproducenter vil nu få flere penge for deres økologiske svin efter, at Friland, der hører under Danish Crown, hæver afregningsprisen.

Afregningen for økologiske svin er således blevet med 45 øre per kg svinekød ifølge en meddelelse, som Friland har sendt til leverandørerne, skriver Fagmediet Økologisk.

"Det er udtryk for, at udbud og efterspørgsel er i balance i øjeblikket. Vi kunne dog godt bruge lidt flere kg grisekød. Derfor vil vi fra uge 24 hæve vægtgrænserne på både frilands- og økologisk gris,” skriver Claus Hein, adm. direktør i Friland.

Formand for Svineudvalget i Økologisk Landsforening, Randi Vinfeldt, glæder sig over den øget afregningspris.

“Det er dejligt at tillægget er begyndt at stige, så det igen bliver fornuftigt at producere økologiske grise. Vi har længe levet på en smertegrænse,” siger Randi Vinfeldt.

Der er dog plads til flere løft i afregningsprisen ifølge Randi Vinfeldt, der forventer, at den samlede afregning på 22 kr. skal op på 24-25 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også