AgriWatch

Tysk selskab buldrer videre med opkøb af dansk landbrugsjord

Det tyske genforsikringsselskab Munich Re har på få år opkøbt dansk landbrugsjord for omkring 300 mio. kr. gennem dets danske selskab Dansk Demetra.

Foto: Finn Frandsen

Egenkapitalen hos Dansk Demetra, der ejes af genforsikringsselskabet Munich Re, skød til vejrs i 2019 med et spring fra 70,6 mio. kr. i 2018 til 298,4 mio. kr. i 2019.

Det skyldes flere opkøb af dansk landbrugsjord i løbet af 2019, og på to år har det tysk-ejet selskab investeret i jord for næsten 300 mio. kr.

Virksomheden øgede i 2019 sine aktiver i ejendomme og landbrugsjord med over 230 mio. kr. til 292,2 mio. kr. Firmaets væsentligt forøgede egenkapital kom fra posten tilbageholdt indtjening, der i 2019 var 287,7 mio. kr.

Virksomheden har udestående for 2 mio. kr., men ingen yderligere gæld.

Tysk selskab vil købe dansk landbrugsjord for milliarder 

Selskabet kunne præsentere en omsætning på 5,1 mio. kr. i 2019, hvor omsætningen lød på 0,3 mio. kr. året forinden.

Samtidig vendte 2018's underskud på minus 0,3 mio. kr. i 2018 til et overskud på 2,5 mio. kr. i 2019.

Til Landbrugsavisen ønsker Dennis Lanther, direktør i Dansk Demetra, ikke at oplyse antallet af hektar, som selskabet råder over.

"Vi lever op til forventningerne om at købe, og vores investor er tilfreds med tingene", siger han til mediet.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch