Danbred søsætter tysk datterselskab

Tyskland rummer et "enormt potentiale" for genetikselskabet Danbred, der nu etablerer et datterselskab i landet. Det bliver selskabets femte datterselskab uden for Danmarks grænser.
Foto: PR-foto Danbred
Foto: PR-foto Danbred

Det danske svinegenetikselskab Danbred etablerer et nyt datterselskab i Tyskland.

Det oplyser genetikselskabet i en pressemeddelelse.

"Tyskland er et nøglemarked for os, og vi ser et enormt potentiale i landet. Med etableringen af Danbred GmbH styrker vi vores position og tilstedeværelse lokalt, så vi bedre kan levere både genetikprodukter og serviceløsninger til gavn for vores kunder," siger Thomas Muurmann Henriksen, adm. direktør i Danbred.

Det tyske datterselskab er skabt i samarbejde med den mangeårige Danbred-agent Fenker & Hellebusch.

"Vi er meget glade for, at vi går sammen med Fenker & Hellebusch. Vores samarbejde går mere end 25 år tilbage, og vi ser frem til, at vi nu fortsætter og udvider samarbejdet," siger Thomas Muurmann Henriksen.

Danbred har i forvejen datterselskaber i Spanien, Frankrig, Rusland og Holland.

Rundede milliardomsætning

Tidligere på måneden offentliggjorde Danbred sit regnskab for 2019.

Her kom selskabet ud med en omsætning på 1,08 mia. kr. mod 926,9 mio. kr. i 2018. Samtidig var driftsresultatet øget fra 12,7 mio. kr. i 2018 til 42,1 mio. kr. i 2019.

I forlængelse af regnskabet fortalte adm. direktør Thomas Muurmann Henriksen til AgriWatch, at han selskabet satser på kraftig vækst uden for Europa.

"Det er meningen, vi skal ud og være aktive på oversøiske markeder med stift fokus på Kina, Sydøstasien og Amerika. Vi afstedkommer nogle investeringer, fordi vi ønsker at bygge datterselskaber med lokalproduktioner samt service- og salgsselskaber," sagde Thomas Muurmann.

"Jeg vil helst ikke ud med, hvor meget vi vil investere for, da det er for konkurrencefølsomt, men det er et betydeligt millionbeløb," tilføjede direktøren.

Danbred vil investere "betydeligt millionbeløb" i markeder uden for Europa

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også