AgriWatch

Hedeselskabet tæt på fordobling af bundlinjen

Selvom toplinjen tog et lille dyk, kan Hedeselskabet vise en bundlinje på 45 mio. kr. for 2019 mod 25 mio. kr. i 2018.

Foto: HedeDanmark / PR

Det var en god forretning at rejse og drifte skov for Hedeselskabet med rødder tilbage til 1866.

Virksomheden kom ud af 2019 med et overskud på 45 mio. kr. mod 25 mio. kr. i 2018. Omsætningen udgjorde i 2019 1,70 mia. kr. mod 1,74 mia. kr. i 2018.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ifølge Hedeselskabet er der i det afsluttede regnskabsår investeret 50 mio. kr. i udvikling af særligt digitale løsninger til kunder og produktionsfaciliteter til miljø og genanvendelse. 2019 bød på et frasalg af Orbicon, hvilket skal styrke kerneforretningen i Hedeselskabet.

"Salget var et led i den kontinuerlige strategiske proces med at styrke og optimere Hedeselskabets forretningsportefølje. Efter salget er Hedeselskabet stærkere og mere finansiel robust end nogen sinde. Det betyder ikke, at der ikke er udfordringer, men vi er gearet til fremtiden, hvor Hedeselskabet vil sætte afgørende grønne aftryk," siger Jørgen Skeel, bestyrelsesformand, i meddelelsen.

I 2019 har Hedeselskabet investeret i mere end 2.400 hektar ny skov samt i landbrugsjord til udvidelse af eksisterende skovejendomme. Målet er at bidrage til at rejse mindst 30.000 hektar ny skov inden 2030.

Dog havde konstitueret direktør, Bent Simonsen gerne set, at virksomheden kom ud med bedre nøgletal, fremgår det af meddelelsen.

"Dele af forretningen, herunder specielt vores skovejerskab har leveret over det forventede, og salget af Orbicon har ligeledes bidraget positivt. Andre dele af vores forretning har til gengæld været udfordret. Både af hård markedskonkurrence og prispres, men også af det usædvanligt våde og varme vejr, der er fortsat ind i 2020", siger Bent Simonsen, konstitueret direktør, Hedeselskabet.

Hedeselskabet har desuden øget egenkapitalen, der udgør nu 973 mio. kr.

Grundet coronavirus hersker der ifølge Hedeselskabet stor usikkerhed omkring de økonomiske forventninger til 2020, men selskabet forventer således for nuværende et resultat før skat for 2020 i niveauet 0-10 mio. kr.

Prisen for frilandsgris rammer nyt topniveau

Landboforening sender 1,2 mio. kr. tilbage til medlemmer

Hedeselskabet hyrer ny direktør med lang erfaring fra Arla 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch