AgriWatch

Miljøminister vil undersøge risici for naboer til husdyrproduktion

Der skal nu findes svar på, om der er helbredsmæssige risici ved at være nabo til en husdyrproduktion, mener miljøminister Lea Wermelin.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Er det farligt for helbredet at bo ved siden af svinebedrift?

Det er et af de spørgsmål, som miljøminister Lea Wermelin vil have svar. Hun vil have gennemgået eksisterende videnskabelige undersøgelser af helbredseffekter af luftforurening, som er relateret til husdyrbrug, og den undersøgelse skal sættes i gang i foråret 2020.

Det skriver Altinget med baggrund i et svar til Folketinget. Af svar fremgår det, at det er Sundhedsstyrelsen, som har anbefalet en større gennemgang.

"Miljø- og Fødevareministeriet har taget dette forslag til efterretning, da det vurderes at være formålstjenligt, at alle undersøgelserne indgår i en samlet gennemgang som foreslået," skriver Miljøministeren i svaret.

Sagen kommer blandt andet efter, at TV2 og Greenpeace i efteråret satte fokus på emnet, da studier fra Holland viste, at der kunne være problemer for sundheden ved at bo tæt på husdyrproduktion.

Spansk forening foreslår markant reduktion af kvalitetsgrise for at forhindre devaluering

Afrikansk svinepest fundet i vildsvin 10 kilometer fra den tyske grænse

Medie: Nyt udbrud af svinepest i polsk svinebedrift 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch