Ornestation ophæver salgsstop efter PRRS-sag

En ornestation på Mors kan igen sælge sæd efter en periode på to uger, hvor alle orner er blevet testet for PRRS to gange.
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Ornestation Mors 2 har tirsdag ophævet det salgsstop, der har varet i 14 dage og blev indført, fordi der ved et rutinetjek 3. marts var fundet PRRS i en gruppe orner.

Det oplyser ornestationen i en pressemeddelelse.

Siden er alle 331 orner på stationen har fået taget blodprøver, der er analyseret og testet negativ af Statens Serum Institut.

Salgsstop efter risiko for PRRS på ornestation i Mors: "Det er selvfølgelig et stort chok"

"Det, at alle de resterende orner nu er undersøgt og fundet negative for PRRS1- virus to gange, betyder, at vi må formode, at der ikke længere er aktiv PRRS-virus cirkulation, og derfor er det igen sikkert at sælge sæd fra stationen," lyder det i meddelelsen.

Direktør i Ornestation Mors, Johnny Markussen, fortalte i kølvandet på nyheden, at det var svært at vurdere de økonomiske konsekvenser.

"Det er selvfølgelig et stort chok, da vi lige er begyndt på det her med at tage blodprøver. Men salgsmæssigt kommer det forhåbentligt ikke til at betyde noget, da vi må producere på andre adresser. Lige nu har jeg ingen fornemmelse af, hvad det kommer til at koste økonomisk, men det er klart, at det koster penge. Vi ved jo endnu ikke, om det er alle dyr, eller det bare er falsk alarm," sagde han til AgriWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også