Kina opfordrer firmaer til at opføre svineproduktioner i udlandet

Det kinesiske styre vil tage alle midler i brug for at genetablere landets produktion af svinekød, siger analytiker.
Foto: Ilan Brender/Ritzau Scanpix
Foto: Ilan Brender/Ritzau Scanpix

Kina tager nu et nyt opsigtsvækkende skridt for at få genetableret landets forsyning af svinekød.

Det skiver Reuters.

Styret opfordrer nu kinesiske virksomheder til at opføre svineproduktioner i udlandet. Det skal ske i lande, der allerede nu har en eksporttilladelse til Kina, og som samtidig ikke selv er ramt af afrikansk svinepest.

Udbruddet af afrikansk svinepest har halveret landets svineproduktion og sendt svinekødspriserne gennem loftet. Det har blandt andet medført, at den danske svinenotering er steget kraftigt det seneste halve år, da Danmark har en stor frysekapacitet og dermed kan eksportere store mængder til Kina.

Det nye tiltag kommer i forlængelse af en række andre, som det kinesiske styre har gjort for at få mere kontrol over forsyningen igen.

"Staten håber at booste svinekødsforsyningen tilbage til normalt niveau så hurtigt som muligt og med alle salgs foranstaltninger," siger Lei Yi, der er analytiker i selskabet China Merchants Securities.

"Det gælder også import fra udlandet og opdræt af svin i udlandet. Men det tager tid, før det implementeres, fordi der ikke er mange virksomheder, der har prøvet at dyrke svin i udlandet før," tilføjer Lei Yi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også