AgriWatch

Kina opfordrer firmaer til at opføre svineproduktioner i udlandet

Det kinesiske styre vil tage alle midler i brug for at genetablere landets produktion af svinekød, siger analytiker.

Foto: Ilan Brender/Ritzau Scanpix

Kina tager nu et nyt opsigtsvækkende skridt for at få genetableret landets forsyning af svinekød.

Det skiver Reuters.

Styret opfordrer nu kinesiske virksomheder til at opføre svineproduktioner i udlandet. Det skal ske i lande, der allerede nu har en eksporttilladelse til Kina, og som samtidig ikke selv er ramt af afrikansk svinepest.

Udbruddet af afrikansk svinepest har halveret landets svineproduktion og sendt svinekødspriserne gennem loftet. Det har blandt andet medført, at den danske svinenotering er steget kraftigt det seneste halve år, da Danmark har en stor frysekapacitet og dermed kan eksportere store mængder til Kina.

Det nye tiltag kommer i forlængelse af en række andre, som det kinesiske styre har gjort for at få mere kontrol over forsyningen igen.

"Staten håber at booste svinekødsforsyningen tilbage til normalt niveau så hurtigt som muligt og med alle salgs foranstaltninger," siger Lei Yi, der er analytiker i selskabet China Merchants Securities.

"Det gælder også import fra udlandet og opdræt af svin i udlandet. Men det tager tid, før det implementeres, fordi der ikke er mange virksomheder, der har prøvet at dyrke svin i udlandet før," tilføjer Lei Yi.

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch