AgriWatch

Tusindvis af amerikanske mælkeproducenter måtte dreje nøglen om i 2019

En dalende efterspørgsel på mælk har sat 9 pct. af amerikanske mælkeproducenter ud af spillet det seneste år.

Foto: David Gray/Reuters/Ritzau Scanpix

Antallet af amerikanske mælkeproducenter skrumper ind med hast.

I 2019 måtte mere end 3.200 amerikanske landmænd lukke bedriften, hvor antallet nu ligger på 34.187 mælkeproducenter, skriver Livekindly.

Ifølge USA's landbrugsministerium USDA skyldes de mange konkurser en faldende efterspørgsel på mælk, som er dalet med 40 pct. siden 1975.

Delstaten West Virginia havde den største reduktion af mælkeproducenter, hvor 23 pct. af mælkeproducenterne måtte dreje nøglen om.

AgriWatch har tidligere beskrevet, hvordan Dean Foods, der er verdens 11. største mejeriselskab søgte om konkursbeskyttelse i november 2019.

Selskabet har siden sikret sig livsvigtig lånefinansiering og har altså nu frasolgt en del af selskabet til verdens fjerdestørste mejeriselskab Dairy Farmers America.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch