AgriWatch

Tusindvis af amerikanske mælkeproducenter måtte dreje nøglen om i 2019

En dalende efterspørgsel på mælk har sat 9 pct. af amerikanske mælkeproducenter ud af spillet det seneste år.

Foto: David Gray/Reuters/Ritzau Scanpix

Antallet af amerikanske mælkeproducenter skrumper ind med hast.

I 2019 måtte mere end 3.200 amerikanske landmænd lukke bedriften, hvor antallet nu ligger på 34.187 mælkeproducenter, skriver Livekindly.

Ifølge USA's landbrugsministerium USDA skyldes de mange konkurser en faldende efterspørgsel på mælk, som er dalet med 40 pct. siden 1975.

Delstaten West Virginia havde den største reduktion af mælkeproducenter, hvor 23 pct. af mælkeproducenterne måtte dreje nøglen om.

AgriWatch har tidligere beskrevet, hvordan Dean Foods, der er verdens 11. største mejeriselskab søgte om konkursbeskyttelse i november 2019.

Selskabet har siden sikret sig livsvigtig lånefinansiering og har altså nu frasolgt en del af selskabet til verdens fjerdestørste mejeriselskab Dairy Farmers America.

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch