AgriWatch

Grovvareselskab i kartelsag sagsøger tysk myndighed for anonyme tip til konkurrenter

Ifølge det store tyske grovvarefirma Baywa har flere konkurrenter fået anonyme tip fra de tyske myndigheder i kartelsagen, hvor syv tyske landbrugskoncerner er blevet idømt bøder. Derfor sagsøger Baywa nu den tyske konkurrencemyndighed for trecifret millionbeløb.

Foto: PR-foto Baywa

Europas største grovvarevirksomhed Baywa føler sig uretfærdigt og ulige behandlet af den tyske føderale konkurrencemyndighed, Bundeskartellamt (myndighed mod monopoldannelse).

Baywa sagsøger myndigheden for at en medarbejder i Bundeskartellamt angiveligt har givet anonyme tip til tre af firmaets konkurrenter, om at myndigheden ville undersøge firmaerne for karteldannelse med beskyldninger om at aftale bl.a. prislister og rabatter på midler for plantebeskyttelse.

Det har ifølge virksomheden givet konkurrenterne mulighed for at ansøge om straflempelse, hvilket Baywa ikke fik mulighed for. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

"Bundeskartellamt's selektive underretninger er et voldsomt brud på principper om lighed under forfatningsmæssige love," siger Klaus Josef Lutz, adm. direktør i Baywa AG, i meddelelsen.

Baywa skriver, at firmaet har fået juridiske vurderinger af sagen, der bekræfter, at Bundeskartellamt har overskredet regler om lige og retfærdig efterforskning. Firmaet sagsøger derfor myndigheden for den bøde på 68,6 mio. euro (512,6 mio. kr.), som Baywa fik i kartelsagen samt omkostninger ved at forsvare sig i sagen. I alt sagsøger Baywa dermed for 73 mio. euro. (545,5 mio. kr.)

Det fremgår ikke af meddelelsen, om Baywa har kendskab til, hvilke tre konkurrenter, der angiveligt har modtaget anonyme tip fra Bundeskartellamt.

I 2019 havde Baywa et driftsresultat (Ebit) på 188,4 mio. euro. Firmaet leverede desuden en omsætning på 17,3 mia. euro.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch