Konkurslandbrug har fået flyvende start for Kjær Knudsen

Familien Kjær Knudsen er blandt de største svineproducenter i Danmark, og i 2019 udvidede de produktionen med en markant overtagelse i Jylland. "Man kan roligt sige, at det var et godt tidspunkt," siger driftsdirektør.
Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Det vakte opsigt, da familien Kjær Knudsen i 2019 købte en række landbrugsejendomme - herunder 'Den Sorte Diamant' - ved Give af konkursboet efter AC Farming. Og timingen har været eminent.

Det skriver Give Avis.

"Man kan roligt sige, at det var et godt tidspunkt at starte svineproduktion op på i 2019, for her lå kilopriserne - ikke mindst grundet svinepesten i Kina - på svin højt, mens priserne på foder var lave. Med en kilopris på tæt på 15 kr. har det aldrig nogensinde været bedre at have svineproduktion. I 2018 lød prisen på 7-8 kr. kiloet, så det er en væsentlig bedre økonomisk platform at have svineproduktion på i dag," siger Jonas Juhl, der er direktør for Kjær Knudsen Give PS, som driver de fire landbrug.

Svineproducent om gyldne tider: Som at købe aktier på toppen

Kjær Knudsen Give PS producerer 125.000 smågrise om året. De går til eksport og salg i Danmark. Derudover leveres der 20.000 slagtesvin samt 7.000 polte til eget brug.

Familien Kjær Knudsen er blandt de største svineproducenter i Danmark. Familien har base på Sjælland og ejer både selskaber sammen og hver for sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også