AgriWatch

Anima afviser L&F's anklage om indbrud

Landbrug & Fødevarer beskylder dyrevelfærdsorganisationen Anima for ulovligheder. Påstanden hviler på et falsk grundlag, siger Anima. (Opdateret)

Foto: Mathias Christensen/Ritzau Scanpix

(Artiklen er opdateret 27. februar kl. 07.24 med informationen om, at en person med tilnytning til Anima i 2013 fik en dom.)

Der er ikke tale om nogen ulovligheder, lyder det fra dyrevelfærdsorganisationen Anima, efter Landbrug & Fødevarer har været ude og beskylde dem for at medvirke til indbrud hos deres medlemmer.

"Jeg kan med det samme afkræfte, at Anima har begået ulovligheder eller er dømt for noget, så påstanden hviler på et falsk grundlag," skriver kommunikationschef i Anima, Thorbjørn Schiønning, i et skriftligt svar til AgriWatch på baggrund af beskyldningerne.

I 2013 idømte Retten i Holstebro en person med tilknytning til Anima 20 dagsbøder på hver 500 kr. for ulovlig indtrængen på pælsdyrfarme med det formål at filme forholdene på farmene.

Den person var netop Thorbjørn Schiønning. Han mener dog, at man skal skelne mellem ham som privatperson og organisationen Anima.

"Anima og TV2-journalisterne blev frifundet, og jeg selv som privatperson idømt dagbøder," skriver han i en kommentar til AgriWatch.

Vil ikke samarbejde

Landbrug & Fødevarer Fjerkræ meddeler, at organisationen ikke vil samarbejde med dyrevelfærdsorganisationen Anima i striden om, hvorvidt kyllingeracen Ross 308 bliver udsat for dyremishandling eller ej.

Tidligere kom fjerkræsdivisionen med følgende begrundelse:

"Da I (Anima, red.) som organisation har medvirket til indbrud hos vores medlemmer, har vi ikke et ønske om at samarbejde, før I klart og har tydeligt tager afstand fra den slags metoder. Forudsætningen for at kunne indgå en dialog er naturligvis, at ingen af parterne i dialogen forbeholder sig ret til at begå ulovligheder. Hvis I som organisation vedkender jer de spilleregler, der foregår i den almindelige demokratiske samtale, er vi også parate til at indlede en dialog med jer om de emner, der vedrører vores fælles interessesfære."

Thorbjørn Schiønning kommer stadig med en opfordring til Landbrug & Fødevarer om at åbne op for, hvordan produktionen af kyllingeracen foregår.

"Hvis Landbrug & Fødevarer alligevel har tillidsproblemer til Anima eller personer herfra, så finder vi gerne en uafhængig journalist, der kan foretage dokumentationen uden vores deltagen. Dermed står vores udfordring til at lade forbrugerne få ordentligt syn for sagen om turbo industrikyllinger stadig ved magt."

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch