AgriWatch

Sydsjællandsk gods kaster sig over produktion af gin og whisky

Oremandsgaard Gods har indgået samarbejde selskabet Radius Distillery om produktion af forskellige typer spiritus.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau scanpix.

Den 30-årige godsejer August Hage fra Oremandsgaard Gods på Præstø har slået pjalterne sammen med gin- og æblebrandyproducenten Radius Distillery.

Det skriver Børsen.

De to partnere har særligt fokus på gin, whisky og æblebrandy, som de laver af godsets gamle æblesorter. Der er her tale om mange sorter, der ikke længere bruges industrielt. På godsets æblelund har Radius Distillery derfor plantet 2500 æbletræer med 16-20 sorter, der skal bruges til æblebrandy.

August Hage arvede godset fra sin far i 2013 og har i dag tre ansatte. Omkring årtusindskiftet blev Oremandsgaards landbrug på 410 hektar omlagt til økologi.

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch