AgriWatch

Landbruget i Hjørring vil tage 2000 hektar jord ud til natur

Landbrug i Hjørring Kommune opfordres til at udtage tre procent af deres jord. Det skal ske uden økonomisk tab for landmændene.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Et samlet areal på 2000 hektar. Så meget vil LandboNord og Danmark Jægerforbund tage ud af den landbrugsjord, som det ikke kan svare sig at dyrke og i stedet omdanne det til vild natur.

Det skriver Nordjyske.

Ifølge næstformand i LandboNord kan de ske, uden at det koster penge for landmændene:

"Der findes nemlig flere naturtiltag, hvor man som landmand stadig kan få hektarstøtte. Det kan for eksempel være vildt-og bi-venlige tiltag eller nogle af de forskellige braklægningsordninger," siger han til avisen.

Vestjyske landmænd vil jordfordele over 500 hektar 

Blå partier vil give næse til Mogens Jensen efter regnefejl

Minister om regnefejl om klima: Ingen skjult dagsorden 

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch