Maskinproducents smågriseproduktion fordobler bundlinjen

He-Va, hvis hovedforretning er at lave landbrugsmaskiner, præsenterer et årsresultat på 7,9 mio. kr. i datterselskabet He-Va Landbrug, der producerer smågrise.

Det har været et gunstigt år for He-Va Landbrug, som driver smågriseproduktion på Mors med 2700 søer.

Således kan datterselskabet til He-Va Holding præsentere et årsresultat på 7,9 mio. kr. i regnskabsåret 2018/19. Det er mere end en fordobling af det tidligere årsresultat, der lød på 3,7 mio. kr.

Samtidig er bruttofortjenesten steget fra 17,1 mio. kr. i regnskabsåret 2017/18 til 22,5 mio. kr. i 2018/19.

"Vi er meget glade for det her resultat. Lige nu får vi meget gode priser, og det er godt for vores forretning," siger Villy Christiansen, adm. direktør i He-Va Landbrug, til AgriWatch.

Det tilfredsstillende resultat kommer efter regnskabsåret 2017/18, hvor smågrisepriserne var på et væsentligt lavere niveau, siger Villy Christiansen.

I det indeværende regnskabsår forventer han et lignende resultat, som det selskabet netop har præsenteret.

Mors er en begrænsning

På trods af de gode tider på smågrisemarkedet har Villy Christiansen ingen planer om udvidelser eller investeringer for He-Va Landbrug. Det skyldes i høj grad placeringen på Mors.

"Det er ikke nemt at ekspandere produktionen på Mors. Hvis vi skulle øge produktionen ved at fede grise op til slagtning eventuelt, kan det være vanskeligt at få lov til på grund af miljøbelastningen, som vil følge med," siger Villy Christiansen.

Villy Christiansen siger videre, at man heller ikke er interesseret i at opkøbe gårde rundt i landet for at øge produktionen. At have en central produktion er en af hovedårsagerne til selskabets resultater.

"Det tror vi er en god betingelse for at have en høj effektivitet," siger Villy Christiansen.

Derimod har He-Va Landbrug et fokus på at hæve egenkapitalen.

"Vi vil gerne konsolidere selskabet, og vi vil gerne oparbejde en egenkapital i selskabet, så vi bliver mindre sårbare, hvis der skulle komme en rentestigning, eller hvis der bliver meget lave priser, så vi har noget at stå imod med," siger Villy Christiansen.

He-Va Landbrugs egenkapital lyder på 18,8 mio. kr. i regnskabsåret 2018/19.

Dansk iværksættervirksomhed vil redde pattegrise på verdensplan 

Danske New Holland-forhandlere indregistrerer flest traktorer for tiende år i træk

Nordjysk redskabsfabrik sætter rekord for salget 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også