Sverige sender tocifret millionbeløb til landbrug i u-lande

Den svenske regering har afsat 100 mio. svenske kroner, hvilket svarer til over 69 mio. danske kroner, der skal gå til landmænd i u-lande via organisationen International Fund for Agricultural Development (IFAD).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sverige har besluttet at sende over 69 mio. kr. i den internationale fond for landbrugsudvikling (IFAD).

Fonden hjælper landmænd i u-lande og støtten skal især hjælpe landmændene med at tilpasse sig klimaforandringer.

Det skriver Landbrugsavisen, der henviser til en pressemeddelelse udsendt af IFAD.

IFAD påpeger, at støtten fra den svenske regering hjælper fonden med at nå sit mål om at investere minimum 890 mio. dollar - omkring 6 mia. kr. - i klimafokuserede tiltag inden 2021.

"Effekten af klimaforandringerne rammer de fattigste og mest sårbare hårdest. Vi må formindske påvirkningen på de ramte og sørge for, at de, der afhænger af mindre landbrug, er mest modstandsdygtige, så deres livsvilkår er sikrede. IFAD er unikt positioneret til at nå de fattige og sårbare mænd og kvinder," siger Sveriges minister for international udviklingssamarbejde, Peter Eriksson, i meddelelsen.

Også Danmark har tidligere støttet IFADs arbejde med samlet set 150,8 mio. dollar - godt 1 mia. kr. - siden samarbejdet blev etableret i 2008 af daværende minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V).

IFAD estimerer, at 65 pct. af verdens ekstremt fattige arbejder med landbrug. Desuden er 2,5 mia. mennesker afhængige af mindre landbrug.

Brasilianske majsafgrøder ramt af tørke

Amerikansk mejeriselskab opkøbes af Coca-Cola 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også