AgriWatch

Sydbank vil ikke indregne scenarier med svinepest i 2020-budgetter

Afrikansk svinepest er den store frygt blandt svineproducenter, men det giver ikke nogen mening at indregne skrækscenarier i sine budgetter. Det mener Sydbanks landbrugschef, der forventer solid indtjening hos de fleste kunder.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Vinden blæser i ryggen på de fleste af landbrugets sektorer i øjeblikket, og det kan mærkes i bankerne, hvor budgetterne for 2020 er godt i gang med at blive udformet.

De gode tider gælder ikke mindst hos svineproducenterne, der står for cirka en fjerdedel af Sydbanks samlede udlån til landbruget. Her har en høj notering og lave foderpriser skabt en yderst favorabel situation.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch