AgriWatch

Dansk eksport af fjerkræ er tæt på 2,5 milliarder kroner

Eksporten af dansk fjerkræ er i årets første ni måneder vokset med 166 mio. kr og er på samlet 2,4 mia. kr., viser ny analyse.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Særlig afrikansk svinepest i Asien får efterspørgslen på dansk fjerkræ til at stige.

En ny analyse fra Landbrug & Fødevarer viser, at eksporten i årets ni første måneder er vokset med 7,5 pct. eller 166,7 mio. kr.

Dermed er den samlede eksport på 2,4 mia. kr.

EU-lande aftog mere end 84 pct. svarende til 2 mia. kr. af den danske eksport af fjerkræ i perioden.

Den største fremgang i årets første ni måneder ses i eksporten til EU, som siden samme periode sidste år steget med 132 mio. kr., fremgår det af analysen.

Markederne i Øst- og Sydasien og Sydkorea og Hong Kong har vist god fremgang med henholdvis en stigning på 58 mio. kr. og over 50 mio. kr.

Det er især større mængder kød samt prisstigninger, som lægger til grund for fremgangen på dansk fjerkræ, men også afrikansk svinepest  har sænket den globale produktion af grisekød markant. Det har medført øget efterspørgsel efter andre kødtyper, heriblandt især fjerkrækød.

"Den globale produktion af grisekød er sænket markant, og der er fortsat ikke kontrol over sygdommen i mange af de lande, hvori der er udbrud. Dermed kan efterspørgslen efter fjerkrækød stige endnu mere de kommende år. Det kan både hæve prisen og den eksporterede mængde. Derudover vil en eventuel markedsadgang for fjerkrækød til Kina kunne giver gode muligheder for at øge eksporten yderligere de kommende år, hvis danske producenter kan imødekomme efterspørgslen," står der i analysen.

Kina sænker told på svinekød fra det nye år

Medejer i jysk agrovirksomhed stolt af regnskab trods markant tilbagegang

Danske æggeproducenter omsætter for 650 millioner 

 

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch