AgriWatch

Direktør i dansk landbrugskoncern træder tilbage

Direktøren og grundlæggeren af landbrugskoncernen Goodvalley, der har store landbrug i Polen, Ukraine og Rusland, forlader senere på året topposten.

Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Fra 1. juli i år vil det ikke længere være Tom Axelgaard, der skal tegne landbrugskoncernen Goodvalley som adm. direktør.

Det skriver Landbrugsavisen.dk med henvisning til en pressemeddelelse.

Tom Axelgaard var i 1994 selv med til at stifte landbrugskoncernen Axzon, som siden har skiftet navn til Goodvalley. Han fratræder posten som direktør, men fortsætter i rollen som særlig rådgiver for koncernen, som driver 36.000 hektar landbrug i Polen, Ukraine og Rusland.

Nuværende finansdirektør Hans Henrik Pedersen tiltræder som adm. direktør i Goodvalley i det, der kaldes et planlagt generationsskifte.

"Jeg er stolt af den holdinsats, der er blevet leveret over årene, fra grundlæggelsen af Goodvalley til at være fuldstændig klimaneutral med førende markedspositioner og et solidt fundament til fremtidig vækst," udtaler Tom Axelgaard ifølge avisen.

Senest stod Tom Axelgaard i spidsen for arbejdet med at børsnotere Goodvalley i 2018. Som resultat af blandt andet den tørre 2018-sommer udskød koncernen på ubestemt tid dog de planer.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch