Dansk svinebesætning var under mistanke for svinepest

På en svinebedrift nær Herning frygtede man et helt døgn, at svinepesten havde ramt Danmark. Man var på vej ned i helvede, og dagen efter var alt normalt, siger gårdejer Jeppe Haubjerg.
Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix

Den vestjyske svineavler Jeppe Haubjerg fra No troede i august i år, at hans besætning var blevet ramt af afrikanskt svinepest. Det skriver Avisen Danmark.

Et prøve fra Fødevarestyrelsen viste dog, at der var falsk alarm ift. afrikansk svinepest. De ti syge søer havde blot fået en mindre forgiftning gennem deres foder.

"Du kommer fra, at du var på vej ned i helvede, og næste dag er alting bare normalt, solen skinnede, fuglene sang, og vi kunne tage ud og høste," siger Jeppe Haubjerg.

Jeppe Haubjerg har en årlig produktion på 21.000 smågrise, der enten eksporteres til Tyskland eller fedes op på en af de fire gårde, der hører til Haubjerg.

AgriWatch har tidligere beskrevet de økonomiske konsekvenser af et udbrud af svinepest i Danmark. Bliver Danmark ramt af afrikansk svinepest, har myndighederne en måned til at bekæmpe udbruddet, hvis skaderne skal være minimale. Sker det ikke, venter en regning på langt højere end 2 mia. kr., fortalte fødevarestyrelsen i september.

Afrikansk svinepest spreder sig til Indonesien

Danbred-chef forudser global konsolideringsfase

Sjællandsk svineproducent har aldrig oplevet prisstigninger som nu 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også