AgriWatch

Aarstiderne er blevet 40 procent mere CO2-effektiv på ti år

Allerede i 2006 begyndte måltidskasseselskabet at bogføre sin CO2-udledning for at minimere den. Selskabet har blandt andet sparet 1897 ton CO2 ved at optimere distributionen.

Aarstiderne, med adm. direktør Annette Hartvig Larsen i spidsen, har mindsket sin CO2-udledning ved at optimere energiforbrug distribution og indtransport af fødevarer. | Foto: Jan Dagø / ERH / Ritzau Scanpix

Længe før de fleste var Aarstiderne fra Humlebæk i fuld gang med at bogføre den CO2, måltidskasseselskabet var ansvarlig for.

I dag er Aarstiderne 40 pct. mere CO2-effektiv målt i forhold til omsætning, end selskabet var for ti år siden.

Det skriver Berlingske.

Den viden har medstifter Thomas Harttung, fordi virksomheden siden 2006 har ført detaljeret regnskab over, hvor meget CO2 der er udledt gennem alle selskabets led.

"Vi har lært, at når vi er opmærksomme på vores CO2-aftryk og arbejder systematisk med det, bliver vi mere effektive," siger han til Berlingske.

Bl.a. har Aarstiderne sparet 1897 ton CO2 ved at ruteplanlægge og -optimere i Danmark samt optimere størrelsen på selskabets måltidskasser, så leverancen fylder mindst muligt.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch