AgriWatch

Økologisk landmand taber to kroner per kilo svinekød

Der bliver produceret mere økologisk svinekød end nogensinde før, men det store udbud presser priserne i bund.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Der kommer mere og mere økologisk kød på markedet, men udbuddet er blevet større end efterspørgslen, og det får landmændenes afregningspris til at dykke.

En voksende andel af det økologiske svinekød kan ikke længere sælges som økologisk. Økologisk kød er blevet en underskudsforretning for flere landmænd.

Det skriver Finans.

Formand for Landbrug & Fødevarers økologisektion, Hans Erik Jørgensen, er landmand og producerer økologiske grise på Vestfyn. Han har måtte nedjustere sin produktion med 10-15 pct.

"Lige nu sætter jeg 2 kr. til pr. kilo grisekød, jeg producerer. Markederne for økologisk svinekød, fjerkrækød og korn er lige nu præget af overproduktion, som presser priserne," siger Hans Erik Jørgensen til Finans.

Regeringen og en række støttepartier har ambition om at fordoble det økologiske areal inden 2030.

Friland taber pusten

Svensk svinenotering stiger 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch