AgriWatch

Danskejet landbrug i Østeuropa ramt af svinepest

To danske landmænd har aflivet 30.000 svin som følge af afrikansk svinepest. Selskabet havde ellers investeret mange millioner på at dæmme op for den frygtede sygdom.

Genrefoto. | Foto: AP/Ritzau Scanpix

Frygt er blevet til virkelighed for danskejede DanBred Arges, der driver landbrug i Rumænien. Selskabets svinebestand er blevet ramt af afrikansk svinepest, og alle 30.000 svin i slagtesvinestaldene er aflivet.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Vi har investeret mange mio. kr. i sikkerhed, og vi har indført stramme procedurer i forhold til de ansatte og for transport ind og ud af farmen. Så vi troede faktisk, at vi kunne holde besætningen fri for svinepest", siger Laurids Søndergaard til mediet.

DanBred Arges er ejet af Laurids Søndergaard, Martin Agerskov og to rumænere. Selskabet producerer årligt 75.000 slagtesvin og 150.000 smågrise, mens det også har 1.400 hektar med planteavl.

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch