Dansk delegation rejser til Columbia med danske erfaringer

En række danske interesseorganisationer og virksomheder fra landbruget tager i weekenden til Columbia. De skal mødes med lokale kødproducenter, der er interesseret i danske standarder for teknologi og fødevaresikkerhed.
Foto: Annelene Petersen/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Foto: Annelene Petersen/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Columbias landbrug er i vækst og for at fortsætte den positive tendens, har de inviteret en delegation bestående af Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Dansk Eksportkredit og en række danske virksomheder til landet.

Delegationen er blevet inviteret til Columbia, da kødproducenterne anser det danske landbrug som højteknologiske og effektive. De har et godt øje til dansk udstyr og knowhow.

Det skriver Lars Piil Damm, chefanalytiker i Dansk Eksportkredit, i Finans.

"De danske eksportører besøger et ganske udmærket marked at lave forretninger på. Colombia har været igennem flere år med økonomisk vækst, og med god hjælp fra olieeksport, investeringer i infrastruktur og en solid stigning i privatforbruget har væksten udsigt til at fortsætte," skriver Lars Piil Damm på Finans.

Udover at dele erfaringer og kompetencer med de columbianske kødproducenter medbringer delegationen også et finansieringskoncept ved navn Shopping Lines. Det er en form for lån, der gør det nemmere at finansiere indkøb af dansk teknologi.

Argentina laver aftale med Kina om eksport af oksekød

Brasilien og Saudi Arabien indgår handelsaftale om oksekød 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også