Seges om svinepest i Polen: "Betydeligt mere bekymret end før weekenden"

Fundet af et vildsvin med svinest i Polen har fået Seges til at bekymre sig mere end før, da sygdommen nu er noget tættere på Danmark end ventet.
Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Det polske tilfælde af svinepest i et dødt vildsvin har fået alarmklokkerne til at ringe i det små hos Seges. Her følger man situationen omkring svinepest nøje i Europa, og historien fra Polen øger frygten for sygdommen i Danmark.

Det skriver Finans.

"Det er en meget uheldig udvikling. Jeg er betydeligt mere bekymret, end jeg var før weekenden. Polakkerne har i fire år med stor succes holdt svinepesten øst for Warszawa. Nu springer sygdommen pludselig 300 km. mod vest, og det værste er, at der ikke bare er tale om et dødt vildsvin, man har fundet i skoven," påpeger Bent Nielsen, afdelingschef for veterinær- og kvalitetsforhold ved landbrugets rådgivningscenter, Seges til Finans.

AgriWatch har tidligere beskrevet de økonomiske konsekvenser af et udbrud af svinepest i Danmark. Bliver Danmark ramt af afrikansk svinepest, har myndighederne en måned til at bekæmpe udbruddet, hvis skaderne skal være minimale. Sker det ikke, venter en regning på langt højere end 2 mia. kr., fortalte fødevarestyrelsen i september.

Vildsvin med svinepest fundet i Polen blot 80 kilometer fra tysk grænse

Topdanmark: Forsikring mod svinepest vil være for dyrt for landmændene

Britisk regering: Svinepest rammer formentlig inden for et år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter