L&F: 200 landmænd står til at miste 100.000 kr. eller mere

Landbrug og Fødevarer mener, at omkring 200 landmænd vil blive ramt af en myndighedsfejl omkring udbetaling af støttekroner.
Foto: Michael Bothager/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Bothager/Ritzau Scanpix

Omkring 200 landmænd står ifølge Landbrug & Fødevarers oplysninger til at få reduceret deres støtteudbetaling med mere end 100.000 kr. Det sker på grund af en myndighedsfejl, der betyder, at op imod 150 mio. kr. vil blive omfordelt mellem danske landmænd.

Det er især mælke- og slagtekalveproducenter med højværdirettigheder, som står til at indkassere de store tab. Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg kalder det dårlig forvaltning, at man ikke kan agere i tiltro til myndighederne.

"Tallene understreger, at der er rigtig mange af vores medlemmer, som bliver hårdt ramt af en fejl, som kun kan placeres ét sted, nemlig hos styrelsen. Det er svært at forstå, at man som offentlig myndighed bare kan konstatere, at man har begået en fejl, og så uden videre ændre forudsætninger og kuldkaste budgetter for en stor gruppe landmandsfamilier, som har lagt planer i god tro og ud fra de meldinger, som styrelsen er kommet med," siger Christian Lund.

Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild opfordrede allerede i forbindelse med offentliggørelsen af genberegningen fødevareminister Mogens Jensen til at lave en overgangsordning for de hårdest ramte. I alt 7500 landmænd står til at tabe støttebeløb.

Landbruget råber op: Uden penge fra Christiansborg går vi glip af en teknologisk revolution

Medie: Landbrugsstøtte i Østeuropa ramt af korruption

Aarhus Universitet finder alvorlige mangler i tre rapporter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også