AgriWatch

En fjerdedel af verdens svinebestand forventes at dø som følge af afrikansk svinepest

Verdensorganisationen for dyrehelbred anslår, at den afrikanske svinepest vil have så fatale følger, at en fjerdedel af alle svin på verdensplan vil dø.

Foto: Daniel Hjorth/Politiken/Ritzau Scanpix

En fjerdedel af verdens svinebestand vil dø som følger af den afrikanske svinepest. Det vurderer Verdensorganisationen for dyrehelbred, OIE, ifølge Politico.

Svinepesten har ramt mere end 50 lande og dræbt millioner af svin på nuværende tidspunkt, og der er endnu ikke kontrol over sygdommens hærgen.

"Jeg tror ikke arten vil gå tabt, men det er den største trussel mod opdræt af svin, vi nogensinde har set," siger vicedirektør i OIE, Mark Schipp, ifølge Politico.

Ifølge tal fra statistikbanken Statista var der i 2018 over 781 mio. svin på verdensplan. Kina, der er hårdest ramt af svinepesten med vurderinger på, at op mod 50 pct. af svinebestanden går tabt, havde i 2018 en bestand på samlet set over 440 mio. svin ifølge Statista.

Svinepest rammer Kina hårdere end tidligere vurderet: "De falder på stribe derude" 

Svinenotering på det højeste siden 1997: Frysehuse i Europa kører på absolut maksimum siger Danish Crown 

Kina: Svinepest-virus kan bekæmpes 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch