AgriWatch

Corbyn: Labour giver grønt lys for nyvalg i Storbritannien

Oppositionspartiet Labour er nu klar til at give den britiske regering det valg, det ønsker.

Foto: Peter Nicholls/REUTERS / X03508

Storbritanniens største oppositionsparti, Labour, er klar til at give den britiske regering det valg i december, som regeringen ønsker. Det siger Labour-leder Jeremy Corbyn i en meddelelse.

Ifølge Corbyn betyder udskydelsen af Storbritanniens exit fra EU indtil 31. januar, at der nu er en rum tid, hvor det muligt at afholde et valg uden risiko for, at landet forlader EU uden en aftale.

Hans melding kommer, dagen efter at den konservative regering i Storbritannien uden held forsøgte at få Underhuset til at udskrive et valg.

Meddelelsen kommer fra Jeremy Corbyns kontor, der har gengivet, hvad Corbyn har fortalt sin skyggeregering tirsdag.

"Jeg har hele tiden sagt, at vi er klar til et valg, men at vores støtte (til en valgudskrivelse, red.) var betinget af, at brexit uden en aftale var forhindret," sagde Corbyn ifølge meddelelsen til skyggeregeringen.

"Vi vil nu søsætte den mest ambitiøse og radikale kampagne vores land nogensinde har set."

Regeringen har forsøgt at få et valg for at komme ud af det dødvande, som den selv betragter britisk politik, som værende havnet i.

Parlamentet i Storbritannien har afvist de aftaler, som både den tidligere og nuværende regering har forhandlet på plads med EU. Men parlamentet har også afvist at forlade EU uden en aftale.

Premierminister Boris Johnson har derfor udfordret oppositionen til et valg, der skal skaffe et klart flertal for en eller anden vej frem.

Johnson forventes ifølge nyhedsbureauerne dpa og AFP at komme med et fjerde forsøg på at få flertal i Underhuset for en valgudskrivelse tirsdag.

Regeringen har ønsket et valg 12. december. To af de mindre oppositionspartier Liberaldemokraterne og skotske SNP har ønsket et valg 9. december.

Det står ikke klart, om Jeremy Corbyns meddelelse betyder, at Labour vil acceptere et valg 12. december, eller om det skal være en anden dato.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch