L&F-formand med opfordring til politikere: Behov for penge til modernisering af stalde

Formand for Videncenter for Svineproduktion under Landbrug & Fødevarer havde en opfordring med til de danske politikere, da han aflagde sin beretning på svinebøndernes årskongres.
Foto: PR-foto Landbrug og Fødevarer
Foto: PR-foto Landbrug og Fødevarer

Der er brug for en check øremærket til modernisering af stalde, hvis Danmark skal nå sit mål om at sænke udledningen af klimagasser med 70 pct. inden 2050.

Det mener Erik Larsen, formand for Videncenter for Svineproduktion under Landbrug & Fødevarer

Fra talerstolen til Årsmødet og Kongres for Svineproducenter i Herning sagde han tirsdag formiddag således i sin årsberetning:

"Det er specielt i slagtesvineproduktionen, vi har brug for nye moderne stalde for at mindske klimabelastningen. Og der er i tillæg en samfundsøkonomisk effekt af at opretholde produktionen i Danmark. Vi ved, at vi har behov for at renovere 40 pct. af slagtesvinestaldende over de næste 10 år. Derfor håber vi, at regeringen vil bruge nogle af deres investeringer i klimaforbedringer til en moderniseringsordning. Så vi sikrer, at vores produktionsapparat har den nyeste teknologi, når det kommer til luftrensning, gyllehåndtering og forsuring m.v. Det har jeg naturligvis nævnt i ministeriet, så nu må vi se, hvad der sker," lød det fra scenen.

L&F anbefaler konsolidering for svineproducenter: "Efter optur kommer altid nedtur"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også