AgriWatch

Midtjysk landmands brexit-frygt er aftaget

Brexit er ikke længere en bekymring for midtjysk landmand, der producerer Dansk Yorkshire-grise.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Bekymringerne har været store på gården Overisen Multisite i Isenvad ved Ikast.

Her har familieforetagendet de seneste seks år produceret Dansk Yorkshire-grise, og med uklarheden om brexit har de seneste år været fyldt med usikkerhed for det midtjyske landbrug. Nu er bekymring dog vendt til optimisme - blandt andet på grund af lave foderpriser og kraftigt voksende svinepriser.

Det skriver Jydske Vestkysten.

"Frygten for brexit er aftaget, men vi ved jo, når vi vågner i morgen, så er der færre grise på verdensplan, end der er i dag. Sådan er det bare og det vil fortsætte her i den kommende tid," siger landmand Lars Høgh Jensen, der driver Overisen Multisite sammen med sin bror og sin far, til mediet.

Overisen Multisite producerer cirka 30.000 smågrise årligt, hvoraf halvdelen fedes op i egne stalde og sendes til slagtning hos Danish Crown, mens de resterende smågrise bliver sendt rundt til andre danske landmænd, samt de store svineproduktionslande Polen og Tyskland.

Mulig brexitaftale skaber glæde hos L&F

Alle EU-lande støtter omskrevet aftale om brexit

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch