Goodvalley-stifter: Kampen bliver langt hårdere ved næste lavkonjuktur

Når næste lavkonjunktur kommer i svinesektoren, bliver der kamp om, hvem der skal lukke ned, forudser Goodvalleys stifter, Tom Axelgaard.
Foto: Majken Søndergaard Nielsen
Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Goodvalleys stifter og tidligere topchef, Tom Axelgaard, forudser et stort udskillelsesløb i svinesektoren i de kommende år.

Det skriver Effektivt Landbrug med henvisning til et oplæg, som Tom Axelgaard for nyligt holdt på en konference arrangeret af Danish Farmers Abroad.

"Lige nu går det forrygende med svineproduktionen og ikke mindst svinepriserne. Men når næste lavkonjuktur kommer - og det gør den på et tidspunkt - så er alle de såkaldte backyard-grise - der nemt kan lukke op og ned efter priserne - væk og kun store industrielle svinelandbrug tilbage. Så bliver kampen om, hvem der skal lukke ned langt hårdere," sagde Tom Axelgaard ifølge mediet på konferencen.

I slutningen af august præsenterede Goodvalley regnskab for første halvdel af 2019. I årets første seks måneder har koncernen omsat for 707 mio. kr. mod 725 mio. kr. i første halvår 2018. I samme periode er det justerede ebitda-resultat faldet til 114 mio. kr., hvilket er 42 mio. kr. mindre end i første halvår af 2018.

Danskejet kæmpelandbrug udskyder børsnotering på ubestemt tid

Danskejet landbrug kan købe mere jord i Ukraine

Goodvalley satser på eget brand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også