AgriWatch

"Personsammenfald i elkoncerner skriger til himlen"

Store erhvervsinteresser i landbruget og fødevareindustrien og blandt de mindre virksomheder, der taler om overvældende personsammenfald i branchen, retter en hård kritik mod den nuværende kontrol med landets elkoncerner.

Foto: Thomas Borberg

Landets elkoncerner med både monopolforretning i kraft af deres elnet og kommercielle aktiviteter med elhandel under samme tag læner sig op ad et indgreb, hvis flere kritiske og endnu ikke offentliggjorte rapporter om det omfattende personsammenfald i energivirksomhederne lægges til grund.

Analyser gennemført af den offentlige kontrolmyndighed i Forsyningstilsynet og konsulentvirksomheden Implement konkluderer, at den nuværende lovgivning kun i begrænset omfang sikrer vandtætte skotter mellem de offentligt bevilgede monopolaktiviteter og de kommercielle forretninger, hvor koncernerne skal konkurrere på almindelige markedsvilkår.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Vækstfonden: "Vi står foran et nyt rumkapløb"

MAD FOR MILLIARDER: Timingen er oplagt til at få danske foodtech-ideer ud på et globalt marked. Grøn omstilling af landbruget og fødevareproduktionen får stigende investorfokus og Danmark skal positionere sig stærkere, lyder det fra Vækstfonden.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch