AgriWatch

Polak nomineret til ny landbrugskommissær

Tyske Ursula von der Leyen, der skal være formand for EU-Kommissionen, har offentliggjort sit bud på, hvem der skal stå i spidsen for landbruget.

Janusz Wojciechowski | Foto: Thierry Monasse/AFP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Janusz Wojciechowski kommer fremover til at stå i spidsen for EU-Kommissionens landbrugspolitik. I hvert fald hvis det står til Ursula von der Leyen, der er kommende formand for kommissionen.

Han er medlem af det polske Lov- og Orden-parti (PiS), der har regeringsmagten i landet. Fra 2004 til 2016 har Janusz Wojciechowski været medlem af Europa-Parlamentet, og fra 2016 til i dag har han været medlem af Den Europæiske Revisionsret, der undersøger brugen af EU-midler.

Ved et pressemøde tirsdag fortalte Ursula von der Leyen, at Wojciechowski har erfaring med landbrugsporteføljen, fordi han i mange år var medlem af landbrugsudvalget i Europa-Parlamentet.

Inden Janusz Wojciechowski kan overtage kommissærposten, skal han dog godkendes af Europa-Parlamentet, der har magt til at blokere for alle nomineringer.

Og det kan vise sig at blive en svær godkendelsesproces for kommissærkandidaten. Ifølge The Brussels Times bliver han nemlig undersøgt af EU's svindelagentur, OLAF, fordi der skulle være "uregelmæssigheder" med hans rejsebilag.

På det vigtige handelsområde har Ursula von der Leyen nomineret irske Phil Hogan, der i dag er landbrugskommissær i Jean-Claude Junckers kommission.

Landbrugsstyrelsen har anmeldt 55 sager for mistanke om svig

EU er fortsat den største eksportør af fødevarer

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch