AgriWatch

Manglende salg tvinger økologiske ægproducenter til at omlægge

Det er svært at afsætte de mange økologiske æg, og derfor bliver økologiske ægproducenter bedt om at omlægge til konventionel drift.

Det er svært at få afsta danske øko-æg. Procenten af æggene på billedet har intet med historien at gøre. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Danske ægpakkerier har de seneste måneder modtaget flere økologiske æg, end de har kunnet afsætte til forbrugerne.

Derfor er det nu blevet aftalt med en god håndfuld økologiske ægproducenter, at de for en periode omlægger til skrabeæg eller friland. Det skriver Landbrugsavisen, efter at have talt med sektorchef for Danske Æg, Jørgen Nyberg Larsen.

 "Man troede flere ville købe økologiske æg, nu hvor buræggene stort set forsvandt. Men der er stadig cirka to ud af tre forbrugere, der køber det billigste", siger Jørgen Nyberg Larsen til avisen.

Mens produktionen af økologiske æg i 2018 steg med 13,7 procent, steg salget til foodservice og detail kun med omkring 4,5 procent. Tilgengæld er salget af skrabeæg og frilandsæg steget med henholdsvis 30,5 procent og 16,9 procent.

 

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch