AgriWatch

Manglende salg tvinger økologiske ægproducenter til at omlægge

Det er svært at afsætte de mange økologiske æg, og derfor bliver økologiske ægproducenter bedt om at omlægge til konventionel drift.

Det er svært at få afsta danske øko-æg. Procenten af æggene på billedet har intet med historien at gøre. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Danske ægpakkerier har de seneste måneder modtaget flere økologiske æg, end de har kunnet afsætte til forbrugerne.

Derfor er det nu blevet aftalt med en god håndfuld økologiske ægproducenter, at de for en periode omlægger til skrabeæg eller friland. Det skriver Landbrugsavisen, efter at have talt med sektorchef for Danske Æg, Jørgen Nyberg Larsen.

 "Man troede flere ville købe økologiske æg, nu hvor buræggene stort set forsvandt. Men der er stadig cirka to ud af tre forbrugere, der køber det billigste", siger Jørgen Nyberg Larsen til avisen.

Mens produktionen af økologiske æg i 2018 steg med 13,7 procent, steg salget til foodservice og detail kun med omkring 4,5 procent. Tilgengæld er salget af skrabeæg og frilandsæg steget med henholdsvis 30,5 procent og 16,9 procent.

 

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch