Novozymes fusion kan være skyld i Chr Hansen kaos

Den forestående fusion mellem Novozymes og Chr Hansen kan ifølge rådgiver være årsagen til, at Chr Hansen har imødekommet en amerikansk kunde i sagen om tilbagetrukket støtte til LGBT+-miljøet. 
Foto: Lars Krabbe/Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix
Foto: Lars Krabbe/Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Indtjening over værdier. Sådan kan Chr Hansens stoppede støtte til LGBT+-miljøet tolkes. 

Det udtaler rådgiver og investor Jens Løgstrup, der var med, da Fredgaard fusionerede med Fona og efterfølgende i direktionen i det blivende selskab, F Group, skriver Børsen

Ifølge Chr Hansen selv skyldes den tilbagetrukne støtte, at medarbejdere i USA har været udsat for trusler. Men med en forestående fusion med Novozymes i 2024, så er der muligvis også en anden forklaring. 

Chr. Hansen fjerner synlig støtte til pride i USA

“Der er ingen tvivl om, at man er bange for at miste omsætning, eller at noget står i vejen for indtjeningen i dette virksomhedssalg, for det vil ofte kunne give problemer,” siger Jens Løgstrup. 

Chr Hansen har ikke ønsket at udtale sig til Børsen. Novozymes skriver, at Chr Hansen og Novozymes er to separate selskaber indtil fusionen i starten af 2024. 

Virakken om Chr Hansens tilbagetrukne støtte til LGBT+-miljøet startede i slutningen af juni, hvor ingredienskoncernen havde forberedt en tydelig støtte i forbindelse med den globale Pride-måned, men mindre end to uger efter et offentligt regnbuefarvet fremstød var støtten faldet fra den danske koncern. Dengang skrev Børsen, at det skyldes det pres fra USA, hvor interessenter ikke er enige i støtten til LGBT+miljøet.

Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også