Novozymes holder fast i støtte til LGBT-miljøet

Novozymes har ikke tænkt sig at trække støtten til LGBT+ miljøet, ligesom Chr. Hansen, der i slut 2023 eller start 2024 fusionerer med Novozymes, har gjort.
"Chr. Hansen og Novozymes er to separate selskaber, indtil fusionen er gennemført. Vi kommenterer ikke på andre selskabers politikker eller beslutninger," lyder det i en mail fra Novozymes til avisen Børsen. | Foto: Novozymes/pr
"Chr. Hansen og Novozymes er to separate selskaber, indtil fusionen er gennemført. Vi kommenterer ikke på andre selskabers politikker eller beslutninger," lyder det i en mail fra Novozymes til avisen Børsen. | Foto: Novozymes/pr

Novozymes har ikke tænkt sig at drosle ned på aktiviteter i forbindelse med fejringsdagen for medlemmer af LGBTQ+ miljøet, selvom selskabets kommende partner, Chr. Hansen, har fjernet al synlig støtte til miljøet.

Det skriver Børsen, der har fået svar på mail fra Novozymes.

”Chr. Hansen og Novozymes er to separate selskaber, indtil fusionen er gennemført. Vi kommenterer ikke på andre selskabers politikker eller beslutninger. I Novozymes fejrer vi Global Pride Month, som vi ser som en mulighed for at reflektere over, hvordan vi fremmer diversitet og inklusion og skaber en arbejdskultur, hvor alle føler sig hjemme,” lyder det i mailen.

Fusionen mellem de to danske børsnoterede ingrediensvirksomheder er sat til at være færdig ved udgangen af 2023 eller start 2024.

Chr. Hansen fjerner synlig støtte til pride i USA

Avisen Børsen kunne også forleden fortælle, hvordan Chr. Hansen - to uger før den amerikanske pride-parade - har fjernet al støtte til både pride og miljøet omkring grundet boykot af virksomheden samt trusler mod medarbejderne i Chr. Hansen i USA.

”Som topchef og direktionsmedlem er det vores ansvar at sikre, at Chr. Hansens aktiviteter er i overensstemmelse med vores overordnede strategi og forretningsmål. Det betyder, at vi nogle gange tager svære beslutninger som denne, på trods af at vi er bekendte med den smerte, den skaber,” lyder forklaringen i en intern, men lækket besked til medarbejderne fra adm. direktør i Chr. Hansen, Mauricio Graber.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også