Nature Energy indgår samarbejde om at booste biogas i naboland

Et nyt partnerskab mellem Nature Energy og svensk energiselskab skal øge udviklingen af biogasproduktionen i stor skala.
Ole Hvelplund, der er adm. direktør i biogasselskabet, Nature Energy. | Foto: Nature Energy / PR
Ole Hvelplund, der er adm. direktør i biogasselskabet, Nature Energy. | Foto: Nature Energy / PR

I et forsøg på at sende biogas på det svenske gasnet, slår Nature Energy sig nu sammen med energiselskabet Nordion Energi.

Det svenske selskab har specialiseret sig i energiinfrastruktur og ejer landets største gasdistributionsnet samt elnetdrift - ligesom de leverer infrastruktur til flydende biogas, brint og CCS.

Partnerskabet sigter mod, at biogasproduktionsanlæggene potentielt kan tilsluttes nettet i Sverige inden 2030, fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

”For mange virksomheder er adgangen til biogas afgørende for, at de kan omstille deres produktion. Med vores fokuserede indsats for at få storskalaproduktion af biogas koblet til vores gasnet, kan vi tilbyde en stabil og bæredygtig forsyning af biogas til de kunder, der har brug for det,” udtaler Hans Kreisel, adm. direktør i Nordion Energi.

Selskabet har en ambition om at blive det første fossilfrie gasnet i Europa. I dag udgør biogas 37,5 procent af gassen i det vest-svenske gasnet og andelen øges fortsat.

Tiden for biogasboom er ovre: ”Det ser vanskeligere ud i år”

Ifølge Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy, er der potentiale for at udvide biogasproduktionen i Sverige.

”Sverige har et veludviklet gasnet, som hele tiden udbygges. Samtidig er der masser af biomasser til rådighed for vores store anlæg, og når vi kan sende den opgraderede biogas på på gasnettet, ser vi et spændende potentiale for fremtidige investeringer,” udtaler han.

Når de relevante myndighedsgodkendelser er opnået, forventes det at tage 18 måneder for Nature Energy at bygge et biogasanlæg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også