Amerikansk kødkæmpe investerer massivt i baconfabrik

Den amerikanske Tyson Foods-koncern har planer om at opføre en mere end 37.000 kvadratmeter stor baconfabrik i Kentucky.
Foto: PR / Tyson Foods
Foto: PR / Tyson Foods

Mens der i snart sagt alle hjørner af fødevareindustrien tales om plantebaserede løsninger, er det langt fra slut med at satse på traditionelle kødprodukter hos nogle af største slagterikoncerner.

Ifølge Foodbev er Tyson Foods klar til at investere, hvad der svarer til 2,27 mia. kr. på opførelsen af en i alt 37.000 kvadratmeter stor slagterienhed, hvor koncernen i fremtiden udelukkende skal lave baconprodukter.

Fabrikken skal ligge i Bowling Green i staten Kentucky, og i forbindelse med produktion til brands som Jimmy Dean og Wright Brand, skal der ansættes i alt 450 nye medarbejdere i staten, hvor Tyson Foods i forvejen har 3900 ansatte.

Planen er, at den kommende nye baconfabrik skal stå klar i 2023. Tyson Foods beskæftiger samlet mere end 52.000 mennesker på sine mere end 350 produktionsenheder.

På europæiske breddegrader er Tyson Foods senest sat i forbindelse med et eventuelt opkøb af den tyske slagterikoncern Tönnies i foråret. Det har indtil videre dog ikke været andet end rygter.

(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)

Tyson Foods opjusterer forventningerne efter stærkt kvartal

Sønderjysk producent får aftale med amerikansk kødkæmpe

Kødkoncern dropper del af plantebaseret satsning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også